W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat

Biała kiełbasa z grilla z mozarellą

Opublikowano: 2011-05-01
pieczona kiełbasa z grilla - szaszłyki z serem
Czas przygotowania: 20 minut, ilość porcji: 4

Sposób przyrządzenia
Kiełbasę pokrój w krążki, posyp klasyczną przyprawą do grilla. Mozarellę pokrój w grubą kostkę. Każdy kawałek sera owiń boczkiem. Kiełbasę nadziewaj na floki na przemian z serem. Piecz na grillu często obracając. Z pomidorów i cebuli przygotuj sałatkę. Polej ją oliwą wymieszaną z octem. Szaszłyki podawaj z sałatką, udekoruj świeżą bazylią.

Lista zakupów:
- 300 g białej kiełbasy
- 30 g przyprawy do grilla klasycznej
- 150 g mozarelli
- 60 g boczku w plastrach
- 6 floków do szaszłyków
- 3 pomidory
- 1 cebula czerwona
- 50 ml oliwy z oliwek
- bazylia świeża

Przyprawy KAMIS:
- 30 g Przyprawy do potraw z grilla Klasycznej
- 1 łyżka Octu Cytrynowego



Polecane
Facebook
 
COUNT:33