Delikatność włoskich aromatów

Opublikowano: 2013-05-21
Olej ryżowy Olitalia
Olitalia to dobrze znana polskim konsumentom, ceniącym sobie najwyższą jakość produktów marka, specjalizująca się w wyrobie oliw z oliwek,

oliw aromatyzowanych oraz olejów z pestek winogron czy olejów ryżowych.

To właśnie Oleje ryżowe Olitalia zawierają  niezwykle cenne dla organizmu składniki, takie jak np. gamma-oryzanol, tokotrienole oraz tokoferole, które wykazują właściwości przeciwutleniające, chronią więc przed rozwojem komórek nowotworowych, a witamina E, zwana witaminą młodości, wpływa korzystnie na stan skóry. Olej ryżowy, jak sama nawa wskazuje, pozyskiwany jest  ziaren ryżu i posiada łagodny, delikatny smak, który powala na łączenie go niemal  każdą potrawą. Nie dominuje smaku mięs, można na nim smażyć i podsmażać nawet tak delikatne produkty jak indyk czy ryby. W Oleju ryżowym wyczuwalna jest nuta orzechowego aromatu, który ciekawie komponuje się  owocami morza, nadając im głębię i wyrazistość w smaku, nie tłumiąc jednocześnie ich charakteru. Świetnie sprawdza się także jako dodatek do sałatek.

Olej ryżowy Olitalia dostępny jest w ekonomicznej, litrowej butelce z ciemnozielonego szkła, która nie powala na oddziaływanie promieni słonecznych na produkt. O jego wartości świadczy przyznany w 2010 r. tytuł Super Produkt Świata Kobiety 2010.

Marka: Olitalia , Pojemność: 1000 ml, Cena:  ok. 19,99 pln, Dystrybutor: Index Food

Fot. Index Food
IP



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
COUNT:15