Fasolka szparagowa z pomidorami i bazylią

Opublikowano: 2016-09-08
Przepis na sezonową fasolkę szparagową duszoną z pomidorami i papryką.

Składniki:
•    posiekany ząbek czosnku - 2 sztuki
•    posiekana cebula - 1 sztuka
•    Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak - 60 mililitrów
•    pomidor bez pestek i bez skóry, pokrojony w grubą kostkę - 2 sztuki
•    żółta papryka, obrana i pokrojona w grubą kostkę - 1 sztuka
•    fasola szparagowa - 0.5 kilogramów
•    pęczek posiekanej bazylii - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

1.    Na patelni rozgrzej Ramę Smaż jak szef kuchni. Poczekaj, aż z tłuszczu znikną bąbelki – będzie to znak, że uzyskał odpowiednią temperaturę do smażenia. Przez około 4 minuty podsmażaj czosnek z cebulą i papryką.

2.    Dodaj pomidory, fasolę szparagową, 5 łyżek wody, a następnie przykryj i gotuj na wolnym ogniu jeszcze przez około 20 minut.

3.    Zdejmij pokrywkę. Dodaj posiekaną bazylię, dopraw solą i pieprzem.

Bon appétit!

ip

fot. Rama



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
COUNT:15