Składniki:
• posiekany ząbek czosnku - 2 sztuki
• posiekana cebula - 1 sztuka
• Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak - 60 mililitrów
• pomidor bez pestek i bez skóry, pokrojony w grubą kostkę - 2 sztuki
• żółta papryka, obrana i pokrojona w grubą kostkę - 1 sztuka
• fasola szparagowa - 0.5 kilogramów
• pęczek posiekanej bazylii - 1 sztuka
Sposób przygotowania:
1. Na patelni rozgrzej Ramę Smaż jak szef kuchni. Poczekaj, aż z tłuszczu znikną bąbelki – będzie to znak, że uzyskał odpowiednią temperaturę do smażenia. Przez około 4 minuty podsmażaj czosnek z cebulą i papryką.
2. Dodaj pomidory, fasolę szparagową, 5 łyżek wody, a następnie przykryj i gotuj na wolnym ogniu jeszcze przez około 20 minut.
3. Zdejmij pokrywkę. Dodaj posiekaną bazylię, dopraw solą i pieprzem.
Bon appétit!
ip
fot. Rama