Faszerowane pisanki

Opublikowano: 2016-03-25
Przepis na wielkanocne jaja faszerowane wędzonym łososiem, serkiem i kawiorem.

Składniki:


•    300 g wędzonego łososia
•    5 jajek ugotowanych na twardo
•    4 łyżki majonezu
•    1 łyżeczka Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr
•    100 g naturalnego serka
•    czerwony kawior lub czarne oliwki
•    świeży koperek

Sposób przygotowania:

1.    Jajka obierz ze skorupki, następnie przekrój je na pół i zetnij ich końcówki tak, by łatwo można było umieścić je na półmisku.
2.    Wydrąż żółtka i zmiksuj je z serkiem, majonezem oraz wędzonym łososiem na jednolitą masę za pomocą specjalnej przystawki miksera (możesz także wszystkie składniki posiekać drobno nożem lub zmielić w maszynce do mięsa).
3.    Dopraw gotową masę do smaku przyprawą Knorr. Przełóż do rękawa cukierniczego, zakończonego dekoracyjną końcówką, i wyciśnij na połówkach jaj różyczki.
4.    Przed podaniem udekoruj jaja świeżym koperkiem, odrobiną czerwonego kawioru lub kawałkami czarnych oliwek.

ip

fot. knorr



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
COUNT:15