Składniki:
• 300 g wędzonego łososia
• 5 jajek ugotowanych na twardo
• 4 łyżki majonezu
• 1 łyżeczka Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr
• 100 g naturalnego serka
• czerwony kawior lub czarne oliwki
• świeży koperek
Sposób przygotowania:
1. Jajka obierz ze skorupki, następnie przekrój je na pół i zetnij ich końcówki tak, by łatwo można było umieścić je na półmisku.
2. Wydrąż żółtka i zmiksuj je z serkiem, majonezem oraz wędzonym łososiem na jednolitą masę za pomocą specjalnej przystawki miksera (możesz także wszystkie składniki posiekać drobno nożem lub zmielić w maszynce do mięsa).
3. Dopraw gotową masę do smaku przyprawą Knorr. Przełóż do rękawa cukierniczego, zakończonego dekoracyjną końcówką, i wyciśnij na połówkach jaj różyczki.
4. Przed podaniem udekoruj jaja świeżym koperkiem, odrobiną czerwonego kawioru lub kawałkami czarnych oliwek.
ip
fot. knorr