Gęś duszona z jabłkami

Opublikowano: 2016-11-10
Przepis na udka gęsi duszone z jabłkami.

Składniki:

•    2 udka z gęsi
•    łyżka smalcu
•    15 g przyprawy do kurczaka Knorr
•    cebula
•    4 jabłka 
•    litr rosołu
•    łyżeczka gałki muszkatołowej
•    łyżeczka cynamonu 
•    łyżeczka majeranku

Sposób przygotowania:
1. Gęś umyj i posyp dokładnie przyprawą Knorr, która nada aromatu panierce.
2. Cebulę obierz i drobno pokrój w kostkę.
3. Rozgrzej w rondlu smalec i obsmaż gęś razem z cebulą.
4. Podlej rosołem i duś do miękkości.
5. Do miękkiego mięsa dodaj obrane i pokrojone na ćwiartki jabłka, cynamon i gałkę muszkatołową oraz majeranek. Duś wszystko jeszcze przez chwilę, aż jabłka zmiękną, ale się nie rozpadną.

ip

fot. Knorr



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
COUNT:15