Grillowany łosoś z salsą z mango i granatu

Opublikowano: 2018-05-04
Przepis na łososia z grilla.
Przepis na łosia z grilla z owocami egzotycznymi z sosem chilli.

Czas przygotwania: 30 minut

Ilość osób: 4

Składniki:
•    4 szwonka z łososia
•    2 łyżki Sos Hellmann's Chilli
•    1 łyżka Delikatu przyprawy uniwersalnej Knorr - 1 łyżka
•    1 mango
•    1 granat
•    pęczek świeżej kolendry
•    skórka otarta z 1 cytryny
•    3 łyżki oliwy z oliwek
•    1 szczypta Pieprzu czarnego z Wietnamu mielonego Knorr

Sposób przygotowania:
1. Porcje łososia skrop oliwą, posyp skórką z cytryny i oprósz przyprawą oraz pieprzem Knorr. Tak przygotowane dzwonka odłóż na 10 minut w chłodne miejsce.
2. W tym czasie pokrój mango w niedużą kostkę, dodaj owoce granatu oraz posiekaną drobno czerwoną cebulę. Dodaj również sos Hellmann’s Chilli, aby uzyskać pikantny, pomidorowy smak salsy, oliwę (2 łyżki), pokrojoną drobno kolendrę i sok z cytryny. Salsę wymieszaj i przełóż do czystej miseczki.
3. Rybę przełóż na rozgrzany grill i opiekaj po 5 minut z każdej strony. Gotową rybę podawaj z owocową salsą i chrupiącym pieczywem.

ip

fot. Knorr



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
COUNT:15