Czas przygotwania: 30 minut
Ilość osób: 4
Składniki:
• 4 szwonka z łososia
• 2 łyżki Sos Hellmann's Chilli
• 1 łyżka Delikatu przyprawy uniwersalnej Knorr - 1 łyżka
• 1 mango
• 1 granat
• pęczek świeżej kolendry
• skórka otarta z 1 cytryny
• 3 łyżki oliwy z oliwek
• 1 szczypta Pieprzu czarnego z Wietnamu mielonego Knorr
Sposób przygotowania:
1. Porcje łososia skrop oliwą, posyp skórką z cytryny i oprósz przyprawą oraz pieprzem Knorr. Tak przygotowane dzwonka odłóż na 10 minut w chłodne miejsce.
2. W tym czasie pokrój mango w niedużą kostkę, dodaj owoce granatu oraz posiekaną drobno czerwoną cebulę. Dodaj również sos Hellmann’s Chilli, aby uzyskać pikantny, pomidorowy smak salsy, oliwę (2 łyżki), pokrojoną drobno kolendrę i sok z cytryny. Salsę wymieszaj i przełóż do czystej miseczki.
3. Rybę przełóż na rozgrzany grill i opiekaj po 5 minut z każdej strony. Gotową rybę podawaj z owocową salsą i chrupiącym pieczywem.
ip
fot. Knorr