Z pomocą przychodzą najlepsze na śniadanie dżemy Łowicz. Dżem niskosłodzony Malinowy Łowicz – wyróżnia się dużą ilością kawałków owoców. Kusi doskonałym smakiem, kolorem i aromatem. Wprawia w doskonały nastrój nawet w najbardziej pochmurne poranki. Idealnie komponuje się w zestawie fit z musli, jogurtem
i bananem. Tak smaczny, że łooo!
Przygotuj swoje ulubione musli, 1 jogurt naturalny bez tłuszczu, 1 banana i Dżem niskosłodzony Malinowy Łowicz. Baw się kolorami i kompozycją. Składniki ułóż warstwowo w szklance, w kolejności, na którą masz ochotę. Dopasuj smak do nastroju – banana możesz wymienić na mango, truskawki, zielone winogrona lub borówki amerykańskie.
Dżem niskosłodzony z Aronii – gęsty, pełen kawałków owoców. Zachęca do eksperymentowania i zabawy smakami. Doskonale komponuje się z tymi słonymi. Dlatego warto w weekend wypróbować go z chrupiącymi podpłomykami. Tak apetyczny, że łooo!
450 g mąki wymieszaj z 2 łyżkami oleju, solą (pół łyżeczki) i 250 ml zimnej wody. Zagniataj przez 5 minut, aż ciasto będzie elastyczne. Zawiń je w folię spożywczą i wstaw do lodówki na godzinę. Następnie podziel ciasto na 10 części i każdą z nich rozwałkuj na cieniutkie, podłużne placuszki (ok 5 mm grubości). Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Placuszki polej oliwą, ułóż na nich maliny i tymianek. Piecz w temperaturze 190 st., przez ok. 20 min - aż podpłomyki będą zarumienione. Na ciepłe podpłomyki nałóż Dżem niskosłodzony z Aronii Łowicz.
ip
fot. Łowicz