Idealne śniadanie w tygodniu i na weekend

Opublikowano: 2016-04-11
Zróbmy coś, co sprawi, że i w tygodniu, i w weekend pierwszy posiłek dnia będzie zaskakiwał różnorodnością smaków i kolorów.

Z pomocą przychodzą najlepsze na śniadanie dżemy  Łowicz. Dżem niskosłodzony Malinowy Łowicz – wyróżnia się dużą ilością kawałków owoców. Kusi doskonałym smakiem, kolorem i aromatem. Wprawia w doskonały nastrój nawet w najbardziej pochmurne poranki. Idealnie komponuje się w zestawie fit z musli, jogurtem
i bananem. Tak smaczny, że łooo!

Przygotuj swoje ulubione musli, 1 jogurt naturalny bez tłuszczu, 1 banana i Dżem niskosłodzony Malinowy Łowicz. Baw się kolorami i kompozycją. Składniki ułóż warstwowo w szklance, w kolejności, na którą masz ochotę. Dopasuj smak do nastroju – banana możesz wymienić na mango, truskawki, zielone winogrona lub borówki amerykańskie.

Dżem niskosłodzony z Aronii – gęsty, pełen kawałków owoców. Zachęca do eksperymentowania i zabawy smakami. Doskonale komponuje się z tymi słonymi. Dlatego warto w weekend wypróbować go z chrupiącymi podpłomykami. Tak apetyczny, że łooo!

450 g mąki wymieszaj z 2 łyżkami oleju, solą (pół łyżeczki) i 250 ml zimnej wody. Zagniataj przez 5 minut, aż ciasto będzie elastyczne. Zawiń je w folię spożywczą i wstaw do lodówki na godzinę. Następnie podziel ciasto na 10 części i każdą z nich rozwałkuj na cieniutkie, podłużne placuszki (ok 5 mm grubości). Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Placuszki polej oliwą, ułóż na nich maliny i tymianek. Piecz w temperaturze 190 st., przez ok. 20 min - aż podpłomyki będą zarumienione. Na ciepłe podpłomyki nałóż Dżem niskosłodzony z Aronii Łowicz.

ip

fot. Łowicz



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
COUNT:15