Składniki:
• 700 g karkówki
• 3 łyżki Ketchupu Hellmann's Łagodny
• 4 łyżki Przyprawy do grilla Knorr
• 50 g suszonych leśnych grzybów
• 1 ząbek czosnku
• 1 gałązka rozmarynu
• 100 ml oleju
Sposób przygotowania:
1. Przygotowane mięso pokrój na grube, ok. centymetrowe steki. Jeśli plastry są zbyt duże, poprzekrawaj je na pół.
2. W mikserze zmiksuj na pył suszone grzyby. Do tak przygotowanych grzybów dodaj Przyprawę do grilla Knorr, która podkreśli i wydobędzie smak mięsa, a następnie posiekany rozmaryn oraz czosnek, a także ketchup Hellmann's i olej.
3. Zanurz mięso w gotowej marynacie i wszystko razem dokładnie pomieszaj.
4. Steki grilluj na aluminiowych tackach pod przykryciem, w średniej temperaturze, przez ok. 30 minut. Co jakiś czas obracaj je i smaruj pozostałą marynatą do czasu, aż karkówka będzie już miękka i rumiana.
ip
fot. Knorr