Karkówka z grilla obtoczona w suszonych grzybach

Opublikowano: 2016-05-02
Przepis na karkówkę z grilla.
Przepis na grillowaną karkówkę z suszonymi grzybami leśnymi.

Składniki:
•    700 g karkówki
•    3 łyżki Ketchupu Hellmann's Łagodny
•    4 łyżki Przyprawy do grilla Knorr
•    50 g suszonych leśnych grzybów
•    1 ząbek czosnku
•    1 gałązka rozmarynu
•    100 ml oleju

Sposób przygotowania:

1.    Przygotowane mięso pokrój na grube, ok. centymetrowe steki. Jeśli plastry są zbyt duże, poprzekrawaj je na pół.
2.    W mikserze zmiksuj na pył suszone grzyby. Do tak przygotowanych grzybów dodaj Przyprawę do grilla Knorr, która podkreśli i wydobędzie smak mięsa, a następnie posiekany rozmaryn oraz czosnek, a także ketchup Hellmann's i olej.
3.    Zanurz mięso w gotowej marynacie i wszystko razem dokładnie pomieszaj.
4.    Steki grilluj na aluminiowych tackach pod przykryciem, w średniej temperaturze, przez ok. 30 minut. Co jakiś czas obracaj je i smaruj pozostałą marynatą do czasu, aż karkówka będzie już miękka i rumiana.


ip

fot. Knorr



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
COUNT:15