Koktajl z jarmużu, awokado i ogórka

Opublikowano: 2017-05-27
Przepis na pyszny i zdrowy koktajl zielony, którego głównymi składnikami są jarmuż, awokado i świeże ogórki.

Składniki:
1 op. jarmużu (200 g)
2 dojrzałe awokado
2 długie ogórki
duża garść bazylii
sok z 2 cytryn
szczypta soli
1 l wody mineralnej niegazowanej lub źródlanej
kostki lodu

Sposób przygotowania:
Wypłucz jarmuż i przełóż do dużego i wysokiego pojemnika. Awokado przekrój, pozbądź się pestek i skórek, a następnie dodaj do jarmużu. Ogórki umyj, pokrój w grubsze pasterki i dołóż do pozostałych składników. Wyciśnij sok z cytryn i dorzuć bazylię, szczyptę soli oraz wlej wodę. Całość zmiksuj. Podawaj schłodzone. Możesz dorzucić do koktajlu kostki lodu lub schłodzić go w lodówce.

ip

fot. Tesco



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
COUNT:15