Kotlety mielone z cukinią i kozim serem

Opublikowano: 2016-04-23
Przepis na mielone kotlety wieprzowo-wołowe nadziewane kozim serem i cukinią.

Czas przygotowania: 45 minut
Ilość osób: dla 4 osób
Poziom trudności: Łatwe

Składniki:
- mięso mielone wieprzowo-wołowe - 300 g
- Przyprawa do mięsa mielonego Knorr - 1 opakowanie
- jajko - 1 szt.
- kajzerka namoczona w mleku - 1 szt.
- bułka tarta - 6 łyżek
- cukinia – ¼ sztuki
- ser kozi - 100 g
- olej - 100 ml

Sposób przygotowania:
1.    Mielone mięso wieprzowo-wołowe przełóż do miski. Pomieszaj je z wymoczoną wcześniej bułką oraz jajkiem. Dodaj Przyprawę do mięsa mielonego Knorr i wyrób składniki tak, aby stały się jednolitą masą. Dzięki temu danie będzie bardzo dobrze doprawione.
2.    Zetrzyj grubo cukinię na tarce, a następnie wrzuć ją do mięsa i dokładnie wymieszaj. Ser kozi potnij na cztery części, a następnie nadaj im kształt podłużnych wałeczków.
3.    Podziel mięsną masę na tyle samo części co ser. Na każdy placek z mięsa nałóż porcję sera. Później zalep je podobnie jak pierogi i uformuj kotlety.
4.    Rozgrzej olej na patelni. Obtocz mięso w bułce tartej i smaż na złocisty kolor przez około 7 minut z każdej strony. Smacznego!

ip

fot. Knorr



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
COUNT:15