Składniki:
• 1 cebula
• gałązki świeżego tymianku
• 70 g pasty pomidorowej
• 750 g świeżych pomidorów
• Spaghetti Bolognese Naturalnie smaczne! Knorr
• 125 ml śmietany 12%
• 3 łyżki oliwy z oliwek
• ząbek czosnku
• 0,5 łyżeczki ostrej papryki w proszku
Sposób przygotowania:
1. W garnku rozgrzej oliwę, podsmaż na niej cebulę i czosnek, aż zrobią się delikatnie rumiane. Dodaj tymianek i obrane ze skórki świeże pomidory.
2. Spaghetti Bolognese Knorr wymieszaj z 350 ml wody i połącz w garnku z gotującymi się pomidorami. Zupę gotuj, mieszając co jakiś czas, przez co najmniej 10 minut.
3. Na koniec usuń z zupy gałązkę tymianku, dopraw do smaku ostrą papryką, zabiel śmietaną i zmiksuj na gładko mikserem. Podawaj z chrupiącym chlebem np. z oliwkowym tapenade.
ip
fot. knorr