W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat

Kremowa zupa pomidorowa

Opublikowano: 2017-09-03
Przepis na zupę ze świeżych pomidorów z tymiankiem w wersji kremowej.

Składniki:
•    1 cebula
•    gałązki świeżego tymianku
•    70 g pasty pomidorowej
•    750 g świeżych pomidorów
•    Spaghetti Bolognese Naturalnie smaczne! Knorr
•    125 ml śmietany 12%
•    3 łyżki oliwy z oliwek
•    ząbek czosnku
•     0,5 łyżeczki ostrej papryki w proszku

Sposób przygotowania:
1.    W garnku rozgrzej oliwę, podsmaż na niej cebulę i czosnek, aż zrobią się delikatnie rumiane. Dodaj tymianek i obrane ze skórki świeże pomidory.
2.    Spaghetti Bolognese Knorr wymieszaj z 350 ml wody i połącz w garnku z gotującymi się pomidorami. Zupę gotuj, mieszając co jakiś czas, przez co najmniej 10 minut.
3.    Na koniec usuń z zupy gałązkę tymianku, dopraw do smaku ostrą papryką, zabiel śmietaną i zmiksuj na gładko mikserem. Podawaj z chrupiącym chlebem np. z oliwkowym tapenade.

ip

fot. knorr



Facebook
Reklama
 
COUNT:31