W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat

Mazurek Wielkanocny

Opublikowano: 2011-04-21
Jak upiec Wielkanocnego Mazurka używając margaryny Palma Kruszwicy
Przepis na Mazurek Wielkanocny z margaryną palma Kruszwicy.

Składniki:

* 3 szklanki mąki pszennej
* 1 margaryna Palma Z Kruszwicy (w temperaturze pokojowej)
* 3 żółtka
* 1/4 szklanki cukru


Do dekoracji (do wyboru): masa czekoladowa, masa kajmakowa, kolorowy lukier, orzechy, migdały, skórka pomarańczowa, owoce kandyzowane

Sposób przygotowania
Margarynę Palma Z Kruszwicy utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać mąkę i szybko zagnieść wszystkie składniki. Masę wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. Ciastem wylepić blachę. Piec około 20-30 minut w temp. 170°C. Gotowe ciasto udekorować masą lub lukrem oraz bakaliami.



Polecane
Facebook
 
COUNT:30