Miodowo imbirowe skrzydełka z grilla

Opublikowano: 2016-05-01
Przepis na grillowane skrzydełka na miodzie z imbirem.
Przepis na grillowane skrzydełka na miodzie z imbirem.

Składniki:


•    1 kg skrzydełek z kurczaka
•    2 łyżki Sosu Hellmann's CHILLI
•    2 łyżki Przyprawa do grilla Knorr
•    2 łyżki miodu
•    Pół pęczka kolendry
•    1 łyżeczka startego imbiru
•    2 łyżki octu jabłkowy
•    2 łyżki mąki ziemniaczanej


Sposób przygotowania:


1.    Umyj i osusz skrzydełka, a następnie odetnij lotkę (skrajną część skrzydełka prawie bez mięsa, którą możesz zachować do późniejszego ugotowania na niej rosołu). Pozostałą część skrzydełka rozetnij na kawałki. Następnie obtocz mięso w Przyprawie do grilla Knorr, która doskonale wzbogaci smak i aromat potrawy, a na koniec oprósz kawałki mięsa w mące ziemniaczanej.
2.    W drugiej misce przygotuj sos. W tym celu wymieszaj miód, posiekaną natkę kolendry, sos Hellmann’s Chilli, imbir i ocet jabłkowy. Tak przygotowaną miksturę podziel na dwie części. Jedną zostaw i podawaj do gotowych już skrzydełek, drugą wymieszaj z jeszcze nie upieczonymi skrzydełkami.
3.    Na średnio rozgrzanym grillu, na tackach aluminiowych pod przykryciem, grilluj kurczaka  przez około 20 do 30 minut, tak aby mięso zmiękło, a skórka się lekko skarmelizowała. Tuż przed podaniem, jeszcze raz obtocz skrzydełka w przygotowanej części sosu, a następnie przełóż na talerz.

ip

fot. Knorr



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
COUNT:15