Młode buraczki w czerwonym winie

Opublikowano: 2016-07-20
Przepis Adama Chrząstowskiego na młode buraczki w czerwonym winie.

Składniki:

3kg młodych buraczków z nacią (ok 5cm)

1 łyżeczka Goździków Appetita
1.5 łyżeczki Cynamonu mielonego Appetita Domowe Sekrety
1 łyżka Soli peklowej Appetita
1 łyżeczka Imbiru mielonego Appetita
3 szklanki cukru
2 szklanki czerwonego wina
3 szklanki octu jabłkowego


Przygotowanie:

Buraczki ugotuj w osolonej wodzie i obierz. Pozostałe składniki zagotuj. Przełóż buraczków do słoików i zalej je gorącą marynatą. Zakręć szczelnie i odstaw do zawekowania.

ip

fot. Appetita



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
COUNT:15