Jednak większości lato kojarzy się mroźną słodyczą – lodami.
Niestety zdrowy rozsądek każe ograniczać spożycie tego, co prawda orzeźwiającego, ale też ciężkiego i niezbyt zdrowego deseru. Letnia garderoba ma swoje wymagania i trudno pod nią ukryć zbędne to i owo. Dla tych, którym zależy na zdrowym odżywianiu, a jednocześnie nie chcą rezygnować z letnich przyjemności, powstały dwie linie ekologicznych lodów Naturattiva. Lody Naturattiva zostały stworzone na bazie lekkostrawnego ryżu lub bogatej w składniki odżywcze soi. Do ich przygotowanie nie użyto mleka, jajek ani śmietany, dlatego stanowią lekką alternatywę dla tradycyjnych lodów.
Lody Naturattiva, dzięki użyciu wyłącznie roślinnych składników są, pozbawioną laktozy i cholesterolu, pyszną i lekkostrawną propozycją na upalne dni. Dzięki starannie wyselekcjonowanym organicznym produktom, wieloletniemu doświadczeniu, unikalnej technologii i zachowaniu wysokich standardów zarówno przy wyborze składników jak i produkcji, lody Naturattiva charakteryzują się niepowtarzalnym smakiem, lekkością i kremową konsystencją.
Lody ryżowe BIO dostępne są w odmianach smakowych: śmietankowe lub kakaowe w polewie czekoladowej (6 mini lodów na patyku), waniliowe z kakao lub waniliowe z malinami (opakowanie 750 ml).
Lody sojowe BIO dostępne są w odmianach smakowych: waniliowe z wiśniami lub waniliowo-kakaowe (opakowanie 750 ml), rożki waniliowe z czekoladą i orzechami (4 mini rożki), waniliowe i czekoladowe w polewie czekoladowej z orzechową posypką (6 mini lodów na patyku).
Marka Naturattiva łączy w sobie szacunek do tradycji i ekologii. Lody Naturattiva są efektem poszukiwań smaków wiernych najlepszym włoskim tradycjom cukierniczym, a także wysokim wymogom stawianym przed produktami ekologicznymi.
Fot. Naturattiva
IP