W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat

Nowa Rama Calcium!

Opublikowano: 2012-02-02
Margaryna Rama wzbogacona w wapń
Coraz więcej z nas ma już świadomość, że należy ograniczać spożycie tłuszczów zwierzęcych i zastępować je tłuszczami roślinnymi.

Teraz dzięki nowej Ramie Calcium możesz zapewnić nie tylko właściwe proporcje tłuszczów w diecie, ale również dostarczyć porcję wapnia i zadbać o swoje kości i zęby. Rama Calcium wytwarzana jest z olejów roślinnych (głównie słonecznikowego i rzepakowego), dzięki czemu jest naturalnym źródłem niezbędnych kwasów tłuszczowych i witaminy E. Nowa Rama jest wzbogacona w witaminę A oraz witaminy z grupy B (B1, B2, B6 i B12) a także wapń, któremu to zawdzięcza swoją nazwę. Łacińskie słowo „calcium” oznacza właśnie wapń. Rama Calcium to produkt wzbogacony także w witaminę D, która jest niezbędna do przyswajania wapnia.
Wapń jest szczególnie ważny dla dzieci, ponieważ jest potrzebny do prawidłowego wzrostu i rozwoju kości. Ponadto wapń jest niezbędny do utrzymania prawidłowego stanu kości i zębów zarówno u dzieci, jak i dorosłych.” - mówi Iwonna Niegowska, Specjalista ds. Żywienia.
Rama Calcium zawiera 38% tłuszczu, dzięki czemu ma mniej kalorii niż inne produkty z rodziny Ramy. Dzienna porcja (20g) Ramy Calcium to 70 kcal. Mniejsza ilość tłuszczu to także mniej nasyconych kwasów tłuszczowych (2g w dziennej porcji nowej Ramy), które powinniśmy ograniczań w naszej diecie.
Mimo mniejszej ilości tłuszczu ogółem Rama Calcium zawiera takie same ilości niezbędnych kwasów tłuszczowych Omega 3 (w 20g to 30 % Wskazanego Dziennego Spożycia GDA) i Omega 6 (15 % GDA) jak Rama Classic.
Nowa Rama Calcium swój świeży smak zawdzięcza dodatkowi jogurtu.



Polecane
Facebook
 
COUNT:32