Pomimo tego, że panuje moda na używanie coraz bardziej wymyślnych oliw i olejów, tłoczonych z bardzo różnych roślin - warto wrócić do tradycyjnych produktów, które mają nieocenione walory smakowe oraz zdrowotne!
Olej rzepakowy Farma nazywany jest „oliwką północy”, ponieważ zawiera dużą ilość korzystnych kwasów jednonienasyconych i jest bogatym źródłem witamin A, D3, E i K. Utrzymuje prawidłowy poziom cholesterolu we krwi, przeciwdziała chorobom serca i układu krążenia, działa przeciwkrzepliwie, a także zapewnia optymalny rozwój mózgu i wzroku. Olej rzepakowy Farma jest doskonały do smażenia, nie zmienia swoich właściwości, szybko osiąga wysoką temperaturę, a także łatwo ocieka z usmażonego produktu, zapobiegając nadmiernemu natłuszczeniu potrawy. Można wykorzystywać go również do przyrządzania sosów sałatkowych, podprawiania sałatek oraz do pieczenia.
Produkt jest nowoczesny, zamknięty w wygodnej, sztywnej, plastikowej butelce z zakręcanym, ułatwiającym przechowywanie i transport korkiem. Butelka wyposażona jest w specjalne wgłębienie ułatwiające chwyt oraz charakterystyczne rowki zapobiegające ślizganiu się butelki w ręce. Butelka oznakowana jest elegancką etykietą wyróżniającą produkt na półce i przyciągającą wzrok.
Dystrybutor: PSH Unia S.A, Marka: Farma, Opakowanie: 900 ml,Cena: ok. 6,08 zł
Fot. PSH Unia
IP