Oliwa z wytłoczyn oliwek

Opublikowano: 2013-02-15
Oliwa z oliwek – płynne złoto.
Wśród wielu produktów włoskiej marki Olitalia, specjalizującej się w dostarczaniu na stoły Europejczyków tak zwanego płynnego złota, czyli oliw z oliwek, znajduje się także Oliwa z wytłoczyn z oliwek.

Powstaje ona z rafinowanej oliwy z oliwek oraz z oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Dzięki obróbce chemicznej posiada delikatny, nieostry smak oraz lekki aromat. Jak każda oliwa z oliwek posiada cenne kwasy tłuszczowe, które wspomagają układ krążenia oraz zapobiegają podnoszeniu się poziomu złego cholesterolu.

Oliwa z wytłoczyn z oliwek jest odpowiednia zarówno do smażenia, jak i pieczenia, wzbogaci także smak każdej sałatki ze świeżych warzyw, nadając jej świeżość i chrupkość. Może być także używana do przygotowania ulubionych dressingów, marynat czy sosów.  Warto sięgnąć po nią, gdy szuka się uniwersalnego, zdrowego, ale i smacznego tłuszczu, który doda potrawom śródziemnomorskiego charakteru.

Oliwa z wytłoczyn oliwek dostępna jest w szklanej, odkręcanej wygodnej butelce z ciemnozielonego szkła, które chroni zawartość przed negatywnym działaniem promieni słonecznych. Dzięki temu oliwa pozostaje na długo świeża, a jej aromat – niezmiennie doskonały.

Marka: Olitalia
Pojemność: 1 l
Cena:  ok. 18,99
Dystrybutor: Index Food

Fot. Index Food
IP



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
COUNT:15