Składniki:
• 4 kromki pieczywa pełnoziarnistego
• 20 g Ramy 100% Roślinnej
• 2 pomidory
• 1 cebula czerwona mała
• 1 ząbek czosnku
• kilka zielonych oliwek
• kilka czarnych oliwek
• 1 łyżeczka kaparów
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• kilka listków świeżej bazylii
• 1 szczypta świeżo mielonego pieprzu czarnego
1. Umyj i osusz pomidory, podziel na ćwiartki i usuń z nich gniazda. Następnie pokrój je w kostkę 0,5 x 0,5 cm.
2. Cebulę pokrój w kostkę, oliwki w krążki, a czosnek posiekaj. Połącz przygotowane dotychczas składniki i dodaj do nich kapary oraz oliwę. Całość wymieszaj i dopraw do smaku szczyptą pieprzu.
3. Kromki pieczywa posmaruj Ramą 100% Roślinną i na każdą z nich nałóż porcję pomidorowej salsy. Na każdej kanapce połóż listek świeżej bazylii.
ip
fot. Rama