Garnki i patelnie marki Galicja z kolekcji Royal posiadają solidne grube ścianki i dno, które wraz z wewnętrzną powierzchnią pokryte jest nieprzywieralną powłoką zapewniającą wygodę użytkowania. Kolekcja naczyń Royal Galicja są przeznaczone są do wszystkich rodzajów kuchenek, także indukcyjnych.
Składniki:
2 pstrągi świeże (wypatroszone)
1 cytryna
2 łyżki masła
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki octu
2 gałązki świeżego rozmarynu
3 gałązki świeżej natki pietruszki
2 cebule
oliwa, sól, pieprz kolorowy, kminek, tymianek
Ziemniaki, umyć, obrać, większe pokroić na kawałki. Włożyć do garnka z osoloną, zimną wodą, gotować do momentu aż woda zawrze, następnie odcedzić. Ziemniaki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić oliwą, doprawić solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem, tymiankiem, rozmarynem. Dokładnie obtoczyć ziemniaki w przyprawach. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. Pstrągi umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem, tymiankiem, rozmarynem. Masło rozetrzeć z natką pietruszki i czosnkiem, wraz z plastrami cytryny włożyć do środka pstrąga. Cebulę pokroić na grubsze kawałki. Do pieczonych ziemniaków dołożyć przygotowanego pstrąga wraz z cebulą i piec jeszcze ok. 20 minut.
ip
fot. Galicja