W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat

Pieczony pstrąg z ziemniakami

Opublikowano: 2018-01-16
Przepis na pieczonego w garnkach Royal Galicja pstrąga.
Przepis na pstrąga pieczonego z linią Royal marki Galicja.

Garnki i patelnie marki Galicja z kolekcji Royal posiadają solidne grube ścianki i dno, które wraz z wewnętrzną powierzchnią pokryte jest nieprzywieralną powłoką zapewniającą wygodę użytkowania.  Kolekcja naczyń Royal Galicja są przeznaczone są do wszystkich rodzajów kuchenek, także indukcyjnych.

Składniki:

2 pstrągi świeże (wypatroszone)
1 cytryna
2 łyżki masła
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki octu
2 gałązki świeżego rozmarynu
3 gałązki świeżej natki pietruszki
2 cebule
oliwa, sól, pieprz kolorowy, kminek, tymianek

Ziemniaki, umyć, obrać, większe pokroić na kawałki. Włożyć do garnka z osoloną, zimną wodą, gotować do momentu aż woda zawrze, następnie odcedzić. Ziemniaki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić oliwą, doprawić solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem, tymiankiem, rozmarynem. Dokładnie obtoczyć ziemniaki w przyprawach. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. Pstrągi umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem, tymiankiem, rozmarynem. Masło rozetrzeć z natką pietruszki i czosnkiem, wraz z plastrami cytryny włożyć do środka pstrąga. Cebulę pokroić na grubsze kawałki. Do pieczonych ziemniaków dołożyć przygotowanego pstrąga wraz z cebulą i piec jeszcze ok. 20 minut.

ip

fot. Galicja




Facebook
Reklama
 
COUNT:31