W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat

Pikantny jaglany gulasz

Opublikowano: 2015-01-12
Pikantny jaglany gulasz na bazie kaszy jaglanej firy Kupiec.
Kupiec proponuje przepis na potrawę, która wzmocni i pobudzi do działania: pikantny jaglany gulasz z czerwoną pastą curry!

Potrawa, której bazą jest kasza jaglana, to zdrowa opcja zarówno na pożywny lunch, rozgrzewający obiad czy wytrawną kolację. 

Składniki
•    100 g kaszy jaglanej KUPIEC
•    1 podwójna pierś kurczaka, pokrojona w średnią kostkę
•    3 łyżeczki czerwonej pasty curry
•    2 łyżki oliwy
•    pęczek dymki, posiekanej (biała i zielona część)
•    1 l bulionu lub rosołu
•    200 ml śmietanki 30%


Przygotowanie

W garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę, wrzucić dymkę, chwilę podsmażać, dodać pastę curry i dokładnie wymieszać. Wrzucić mięso i stale mieszając, obsmażać przez minutę lub dwie.
Dodać kaszę i bulion, gotować ok 25-30 minut pod przykryciem, co jakiś czas mieszając.
Pod koniec gotowania dodać śmietankę, ewentualnie dosolić do smaku, podawać gorący gulasz posypany świeżym szczypiorkiem.

 

IP

Fot. Kupiec



Polecane
Facebook
 
COUNT:32