W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat

Poczęstuj się „Gorzką Czekoladą” – kwartalnikiem dla diabetyków

Opublikowano: 2011-07-15
Nowy numer kwartalnika dla diabetyków
Pojawił się trzeci numer „Gorzkiej Czekolady” – magazynu lifestylowego dla diabetyków. Pismo powstaje z myślą o wszystkich tych, których interesuje zdrowy tryb życia i nowoczesne leczenie cukrzycy.

„Gorzka Czekolada” jest optymistyczna i bardzo przyjemna dla oka. Zamiast zakazów, jak nie niszczyć swojego zdrowia znajdziemy w niej sylwetki, porady i wywiady prezentujące pozytywne strony życia. Większosć tematów dodatkowo komentują lekarze, dietetycy i znane autorytety ze świata showbiznesu. Magazyn zachęca do przezwyciążania cukrzycy przez rozwijanie swoich pasji i nie rezygnowanie z marzeń. Wyróżniają go pondto ilustracje i zdjęcia tworzone specjalnie na zamówienie magazynu.

– Tworzymy kwartalnik, w którym przekazujemy dużo nowości i niepublikowanych nigdzie indziej informacji – mówi Monika Witecka-Blanch, redaktor naczelna magazynu. – Mały kawałek gorzkiej czekolady to dla diabetyków najbezpieczniejsza słodka przekąska. Do każdego numeru „Gorzkiej Czekolady” warto często wracać, chciażby na krótką chwilę relaksu i częstować nią bliskich jak ulubioną słodką tabliczką – rekomenduje redaktor naczelna.

W trzecim numerze przełamujemy tabu, iż diabetyk nie może być wegetarianinem. Zachęcamy też do kulinarnych eksperymentów z roślinami strączkowmi. Przedstawiamy filozofię koszernej kuchni według Malki Kafki, popularnej autorki kulinarnych książek i programów telewizyjnych. Odszyfrujemy tajemnice niewdzięcznych chorób autoimmunologicznych. Powracamy też do ważnego tematu insuliny. Mamy również coś o najmłodszych. Znany pediatra i immunolog a także autor książek podpowiada, jak oswajać dzieci z chorobami.

Prezentujemy kolejne dwie sylwetki aktywnych diabetyków. Podróżniczka Zofia Ostrowska żartuje, że nieuleczalnie choruje nie tylko na cukrzycę, ale też na „tatritis” – czyli totalne uzależnienie od gór. Zobaczmy jej osiągnięcia. Mandaryna, która nauczyła się traktować cukrzycę jak koleżankę, opowiada dzięki czemu nie musi zwalniać tempa i rezygnować z pasji.

„Gorzka Czekolada” wydawana jest przez Agencję Wydawniczą Musqo pod patronatem firmy Sanofi-Aventis. Magazyn powstaje w ramach programu edukacyjnego Sanofi-Aventis skierowanego do pacjentów pod nazwą „Cukrzyca – razem zrobimy więcej”. Kolejne numery magazynu zapowiadają się równie ciekawie jak tu prezentowany, dlatego warto zamówić prenumeratę na stronie: http://gorzkaczekolada.pl/



Polecane
Facebook
 
COUNT:31