Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką

Opublikowano: 2010-12-02
Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką
Wyjątkowy aromat sera pleśniowego, wzmacniające właściwości rozmarynu oraz orzechy włoskie to gotowy przepis na kulinarny sukces.

Kuchnia francuska

Czas przygotowania:15 minut

Czas gotowania: 20 minut

Danie dla czterech osób

Danie proste w przygotowaniu

Składniki:

- Polędwiczka wieprzowa– 400 gramów

- Przyprawa do mięs KNORR – 1 łyżeczka

- Chleb tostowy– ¼ paczki

- Ser pleśniowy – 100 gramów

- Orzechy włoskie – 10 gramów

- Wędzony boczek – 8 plastrów

- Rozmaryn – 1 gałązka

- Fix KNORR Danie na dziś Bitki w sosie z grzybów leśnych – 1 opakowanie

- Marchew – 1 sztuka

- Jabłko – 1 sztuka

- Kalarepa – 1 sztuka

- Oliwa z oliwek - 50 ml

- Sok jabłkowy – 50 mililitrów

- Sos sałatkowy koperkowo – ziołowy KNORR – 1 opakowanie

- Cykoria – 1 sztuka (duża)

Sposób przygotowania:

1. Polędwiczki umyj i osusz. Pokrój w niewielkie medaliony. Zamarynuj Przyprawą do mięsa KNORR i zawiń w plastry boczku. Całość przekłuj wykałaczkami, po czym odstaw w chłodne miejsce.

2. Ser pleśniowy, chleb tostowy (bez skórki), orzechy włoskie i rozmaryn dokładnie posiekaj lub zmiksuj (aż do uzyskania jednolitej masy).

3. Polędwiczki obsmaż na patelni z obu stron.Zostaw mięso na patelni, a na jego powierzchni ułóż warstwę chleba, a następnie sera. Całość wstaw do piekarnika na najwyższą półkę i piecz do momentu, aż chleb tostowy z serem zacznie się zapiekać na złoty kolor. Uważaj - patelnia będzie gorąca.

4. Na koniec w 300 ml zimnej wody przygotuj sos grzybowy z opakowania Fixu KNORR. Tak przygotowanym sosem zalej mięso.

5. Całość duś pod przykryciem około 5 minut.


Sałatka:

1. Sos sałatkowy koperkowo – ziołowy KNORR wymieszaj z oliwą z oliwek i sokiem jabłkowym.

2. Obierz kalarepę, jabłko i marchew. Zetrzyj na grubych oczkach tarki. Całość zalej sosem sałatkowym i wymieszaj.

3. Sałatkę układaj na liściach cyk



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
COUNT:15