Polski Twaróg Solony

Opublikowano: 2020-11-21
Polski Twaróg Solony marki Czarnocin – z krainy mlekiem płynącej.
Podobno Eskimosi mają kilkadziesiąt określeń na opisanie śniegu, bo może być: świeży, ciężki, puszysty, lotny, zlodowaciały itd.

Smakosze nabiału mogą zaś przebierać w najróżniejszych odmianach sera, bo jest ich pewnie równie dużo albo nawet więcej. Bo co kraj, to obyczaj i specyficzna metoda jego przetwarzania. Wielbiciele twarogów znajdą teraz na półce nowy Polski Twaróg Solony sygnowany marką Czarnocin. Jak pozostałe produkty tej marki jest zdrowy, smaczny, a ile daje możliwości zastosowania... Sprawdźmy sami.

Polski Twaróg Solony z Czarnocina jest wytwarzany tradycyjną, ręczną metodą z mleka pełnotłustego. Swój naturalny smak zawdzięcza właśnie mleku najwyższej jakości, którego używa się do jego produkcji. Jest pełen wartościowych składników odżywczych, a przy tym nie zawiera żadnych konserwantów ani dodatków smakowych. Będzie więc niezastąpionym składnikiem zdrowego posiłku.

Struktura nowego Polskiego Twarogu Solonego daje mnóstwo możliwości zastosowania – można go kroić, rozsmarowywać albo... kruszyć. Smakosze skorzystają z okazji, żeby zapiekać go na przykład na pizzy czy grzankach. Pokruszony − stanowi idealny dodatek do zup lub innych dań na ciepło. Sprawdzi się też jako składnik nadzienia do naleśników na ostro czy pierogów, wystarczy go tylko delikatnie doprawić.

Twarogi są najbardziej znaną i cenioną grupą produktów spod szyldu Czarnocina. Swoją wyjątkową delikatność i smak zawdzięczają specjalnie dobranym żywym kulturom bakterii, wykorzystaniu świeżego mleka odbieranego od lokalnych rolników i ręcznej produkcji. Na każdy etapie są pod ścisłą kontrolą serowarów. Cały cykl ich wytwarzania nawiązuje do metod stosowanych przez nasze babcie. Jedynie skala jest nieco większa. Bezpośrednie zaangażowanie i nadzór człowieka nad każdym etapem produkcji sprawiają, że twarogi Czarnocin smakują wybornie.

W konkursie Good Cheese 2020 złoty medal w kategorii Ser twarogowy świeży przyznano właśnie twarogowi solonemu.

Konkurs Good Cheese,  to niezależna ocena polskich serów przez przedstawicieli Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni.

Szefowie kuchni oceniają zgłoszone produkty nie widząc ich opakowań oraz nie znając producentów. Liczy się tylko jakość produktu, jego smak i walory kulinarne.
Ogłoszenie wyników i wręczenie nagród  miało miejsce podczas gali Polskiego Kongresu Serowarskiego.

Do czego?
Na kanapkę, do zapiekania na pizzy, grzankach, z makaronem, do zupy.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 231 kcal (958 kJ)
Tłuszcz: 17,4 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12,3 g
Węglowodany: 3,1 g
W tym cukry: 2,6 g
Białko: 15,4 g
Sól: 2,2 g
Opakowanie: kostka ok. 300 g (cena za kilogram ok. 20,80 zł)



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
COUNT:31