Pomidorowa z pomarańczą, ziołami i makaronem wstążki

Opublikowano: 2018-06-22
Przepis na zupę z pomidorów z 5 jajecznym makaronem z nutką pomarańczy.

Składniki:

200 g makaronu Lubella Jajeczna  5 jaj wstążki
• pół cebuli czosnkowej• łyżka oliwy
• 3 dojrzałe pomidory malinowe
• szklanka passaty pomidorowej
• 800 ml bulionu warzywnego
• sok wyciśnięty z pomarańczy
• pęczek natki pietruszki
• zioła: 3 gałązki świeżej bazylii i bazylii cytrynowej
• przyprawy: sól, pieprz, słodka i ostra papryka mielona 
• starta skórka z pomarańczy

Sposób przygotowania:

1. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w dużą kostkę.
2. Cebulę pokrój w kosteczkę i w garnku zeszklij na oliwie.
3. Dodaj pokrojone pomidory i przyprawy.
4. Wlej passatę i sok pomarańczowy, duś 5 minut.
5. Zalej bulionem i gotuj 20 minut.
6. Pod koniec dodaj posiekane zioła i przyprawy. 
7. Zagotuj 2 l osolonej wody, dodaj makaron Lubella Jajeczna 5 jaj i gotuj 9 minut.
8. Przed podaniem posyp całość startą skórką z pomarańczy.

ip

fot. Lubella



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
COUNT:15