Reumpapai, czyli wakacje bez bólu stawów i mięśni

Opublikowano: 2015-06-23
Suplement diety Reumpapai na stawy i mięśnie.
Większość z nas marzy o tym, żeby przez długie lata wyglądać i czuć się jak dwudziestolatek.

Zwłaszcza latem – na urlopie – chcielibyśmy móc od świtu do zmroku, bez śladów zmęczenia chodzić po górach, pływać w morzu i wędrować po egzotycznych miejscach. Czas aż tak łaskawy dla nas nie jest, ale możemy go trochę przechytrzyć, sięgając po suplement diety, który w naturalny sposób wspomaga funkcje narządu ruchu, czyli naszych kości, stawów i mięśni. Reumpapai firmy Herbalmed łagodzi dolegliwości bólowe i dba o naszą sprawność.

W składzie suplementu diety Reumpapai znajdziemy standaryzowane ekstrakty roślinne stosowane od wieków w tradycyjnej, wschodniej medycynie w łagodzeniu bólu i stanów zapalnych, szczególnie stawów, mięśni, rwie kulszowej, ramiennej i tzw. zapaleniu korzonków. Są to:

  • ekstrakt z korzenia lukrecji gładkiej (Glycyrrhizae radix extract),
  • ekstrakt z kory cynamonowej (Cinnamommi cortex extract),
  • ekstrakt z owocu pieprzu jawajskiego (Retrofracti fructus extract).

− Mniej lub bardziej nasilone dolegliwości reumatyczne to chleb powszedni większości z nas. Jeżeli nie teraz, to za kilka lat na pewno – wyjaśnia prof. dr hab. Zenon Jastrzębski, kierownik Zakładu Farmakologii w Narodowym Instytucie Leków. − Musimy nauczyć się sobie z nimi radzić, na przykład sięgając po suplementy z apteki. Reumpapai wyróżnia się bardzo korzystnie na tle innych preparatów tego typu dzięki swojemu naturalnemu składowi – przekonuje profesor Jastrzębski. − Jednym z jego składników jest korzeń lukrecji gładkiej, który zawiera glicyryzynę i flawonoidy roślinne o działaniu przeciwzapalnym i przeciwbólowym. W naturalny sposób wspomagają one funkcjonowanie mięśni i stawów. Inny składnik, kora cynamonowa, stymuluje do działania układ pokarmowy i wydzielanie soków trawiennych. Odkryto jej aktywność przeciwbakteryjną wobec różnego rodzaju patogenów, np.: Escherichia coli, Salmonella, Bacillus cereus Staphylococcus ureus. Owocowi pieprzu jawajskiego przypisuje się działanie przeciwzapalne i przeciwbakteryjne. Wiadomo, że stosowany regularnie w naturalny sposób wspomaga prawidłowe funkcjonowanie organizmu – szczególnie korzystnie wpływa na mięśnie i stawy. To powszechnie wykorzystywane i całkowicie bezpieczne składniki roślinne – używane w kuchni, ale też stosowane od wieków do łagodzenia dolegliwości bólowych i stanów zapalnych układu ruchu.

Fot. Herbalmed
Informacja prasowa



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
COUNT:15