Przepis na krem z dyni z posypką pestkową i curry.
Składniki:
- 500 g obranej i wydrążonej dyni
- 3 ziemniaki
- cebula
- 1 litr bulionu
- garść Pestek dyni Siesta
- garść Słonecznika łuskanego Siesta
- 1 łyżeczka curry np. Appetita
- sól, pieprz, cukier do smaku
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Zeszklij posiekaną cebulę na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojoną w kostkę dynię i surowe ziemniaki. Po chwili dodaj curry. Po około 5 minutach smażenia, wlej bulion i gotuj, aż warzywa będą miękkie. Całość zmiksuj, przypraw do smaku i udekoruj prażonymi pestkami dyni i słonecznika.
Smacznego!
Pestki dyni Siesta, 90 g, cena ok. 4,00 zł
Słonecznik łuskany Siesta, 90 g, cena ok. 2 zł
Curry Appetita, 20 g, cena ok. 1,40 zł
ip
fot.