Rozgrzewająca zupa dyniowa

Opublikowano: 2017-12-10
Przepis na dyniową zupę krem z pestkami dyni i słonecznika oraz curry.
Ciepły posiłek jest bardzo ważny w okresie zimnych pór roku. Idealna będzie gęsta zupa dyniowa z pestkami dyni i słonecznika, która dzięki dodatkowi curry fantastycznie rozgrzeje w chłodny dzień.

Przepis na krem z dyni z posypką pestkową i curry.

Składniki:
- 500 g obranej i wydrążonej dyni
- 3 ziemniaki
- cebula
- 1 litr bulionu
- garść Pestek dyni Siesta
- garść Słonecznika łuskanego Siesta
- 1 łyżeczka curry np. Appetita
- sól, pieprz, cukier do smaku
- olej do smażenia

Przygotowanie:
Zeszklij posiekaną cebulę na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojoną w kostkę dynię i surowe ziemniaki. Po chwili dodaj curry. Po około 5 minutach smażenia, wlej bulion i gotuj, aż warzywa będą miękkie. Całość zmiksuj, przypraw do smaku i udekoruj prażonymi pestkami dyni i słonecznika.
Smacznego!

Pestki dyni Siesta, 90 g, cena ok. 4,00 zł
Słonecznik łuskany Siesta, 90 g, cena ok. 2 zł
Curry Appetita, 20 g, cena ok. 1,40 zł

ip

fot.



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
COUNT:15