W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat

Rybny suflet

Opublikowano: 2017-12-05
Przepis na rybny suflet.
Przepis na suflet z ryby.

Składniki:
* 800 g ziemniaków
* 400 g świeżego szpinaku
* 1 cebula
* 100 g masła
* 150 ml mleka
* 500 g filetu z łososia/sandacza/pstrąga tęczowego
* 6-10 jajek
* czosnek Galeo
* natka pietruszki Galeo
* koperek Galeo
* pieprz Galeo
* sól

Przygotowanie:
1) Ziemniaki ugotować i odcedzić. Dodać masło oraz mleko i ubijać do uzyskania puszystego purée. Doprawić solą i pieprzem.
2) Szpinak podsmażyć na maśle. Dodać usmażoną na złoto, pokrojoną w kostkę cebulę. Doprawić .czosnkiem, pieprzem i solą.
3) W żaroodpornych kokilkach ułożyć szpinak, na nim kawałki ryb oprószyć koperkiem oraz natką pietruszki i przykryć purée ziemniaczanym, wymieszanym z ubitym białkiem.
4) Piec ok. 15-20 min. w temperaturze 185 stopni.
5) Podawać z cytryną.
Czas przygotowania: 60 min.
Danie dla 6 osób, koszt: w zależności od wybranej ryby

ip

fot. Galeo



Facebook
Reklama
 
COUNT:34