W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat

Sałatka z grillowanymi pieczarkami i brokułami

Opublikowano: 2017-05-03
Przepis na brokułowo-pieczarkową sałatkę z serem pleśniowym.

Składniki:

•    200 g świeżych pieczarek
•    Sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami Knorr
•    pół brokuła
•    30 g sera pleśniowego typu blue, np. gorgonzola
•    pęczek szczypioru z dymki
•    2 łyżki pestek dyni
•    3 łyżki soku z cytryny
•    80 ml oleju
•    ząbek czosnku
•    3 łyżki octu balsamicznego
•    sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

1.    Brokuły podziel na mniejsze różyczki i sparz krótko we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Wystudź. Pieczarki pokrój na połówki, a czosnek - w cienkie płatki.
2.    Na patelni rozgrzej olej i usmaż pieczarki na złoty kolor, pod koniec smażenia dodaj czosnek oraz przyprawy. Wlej ocet i wymieszaj. Pieczarki wystudź.
3.    Przygotuj sos dla smaku – zawartość opakowania Knorr połącz z sokiem z cytryny oraz olejem i wymieszaj. Pestki dyni upraż na suchej rozgrzanej patelni, szczypior pokrój grubo.
4.    Na półmisku rozłóż brokuły i pieczarki, polej przygotowanym sosem. Wierzch posyp pokruszonym serem, uprażonymi pestkami dyni oraz szczypiorem. Sałatkę podawaj z grzankami.

ip

fot. Knorr



Facebook
Reklama
 
COUNT:31