Sałatka z pieczonych buraków

Opublikowano: 2017-05-24
Przepis na sałatkę z buraczków pieczonych, rukolą i orzeszkami piniowymi.

Składniki:
•    5 małych buraków
•    Sos sałatkowy Koperkowo-ziołowy z gorczycą Naturalnie Smaczne! Knorr
•    3 garście rukoli
•    4 łyżki jogurtu naturalnego
•    2 łyżki soku z limonki
•    3 łyżeczki musztardy francuskiej
•    2 łyżki orzeszków piniowych
•    10 listków świeżej mięty
•    3 łyżki soku z cytryny

Sposób przygotowania:
1.   Buraki zawiń w folię aluminiową i upiecz w nagrzanym do 180 °C piekarniku (czas zależy od wielkości buraków, będzie to ok. 20-30 minut). Po upieczeniu warzywa wystudź.
2.   Orzeszki upraż na suchej rozgrzanej patelni. Rukolę umyj i osusz.
3.  Przygotuj sos – w miseczce połącz jogurt, pokrojoną drobno miętę oraz sok z limonki. Dodaj zawartość opakowania sosu sałatkowego Knorr dla smaku i wymieszaj.
4.   Na półmisku rozłóż rukolę. Buraki pokrój w cienkie plastry i rozłóż na rukoli. Sałatkę polej przygotowanym sosem, nałóż na wierzch francuską musztardę i posyp uprażonymi orzeszkami. Sałatkę podawaj schłodzoną.

ip

fot. Knorr



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
COUNT:15