Skrzydełka z grilla w wiśniówce

Opublikowano: 2018-04-30
Przepis na grillowane skrzydełka z kurczaka w marynacie z wiśniówki.
Przepis na skrzydełka marynowane w wiśniówce i miodzie na ostro z chili przygotowane na grillu.

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość osób: 4

Składniki:
•    16 skrzydełek z kurczaka
•    1 Przyprawa do kurczaka z grilla Knorr
•    150 ml wiśniówki
•    3 łyżki miodu
•    1 szczypta Cynamonu z Wietnamu Knorr
•    ½ łyżeczki papryczki chili w płatkach
•    1 pęczek świeżej kolendry
•    2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:
1. Skrzydełka pokrój na części. Końcówki (lotki) odetnij ostrym nożem i odłóż (zachowaj np. do rosołu). Pozostałe skrzydełka przekrój na dwie części i osusz papierowym ręcznikiem.
2. W misce połącz wiśniówkę, oliwę, podgrzany miód, cynamon, płatki chilli oraz pokrojoną kolendrę. Marynatę wymieszaj, następnie podziel na dwie części.
3. Skrzydełka przełóż do miski, posyp równomiernie przyprawą Knorr, a następnie wlej połowę przygotowanej marynaty i wymieszaj. Odstaw na 30 minut.
4. Po tym czasie skrzydełka ułóż na ruszcie rozgrzanego grilla i piecz przez ok. 15-20 minut. Gotowe skrzydełka ułóż na półmisku i polej pozostałą częścią marynaty z wiśniówki. Podawaj z sałatą i grzankami.

ip
fot. Knorr



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
COUNT:30