W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat

Smaż i piecz z hiszpańskim temperamentem!

Opublikowano: 2011-07-15
Hiszpańska oliwa marki Bulerias do smażenia
W naszej rodzimej kuchni jednym z najpopularniejszych sposobów obróbki termicznej jest smażenie.

Kotlety, ryby, krokiety, naleśniki i placki ziemniaczane. Któż nie zna ich smaku i chrupkiego dźwięku przy kolejnym kęsie? Wbrew powszechnej opinii, nie musimy aż tak bardzo wystrzegać się smażonych dań, pod warunkiem ze nie mamy podwyższonego cholesterolu lub problemu z otyłością. Okazuje się bowiem, wedle najnowszych badań gastrologów, ze dieta wyłącznie lekkostrawna może skutkować przewlekłymi zaparciami. Zatem od czasu do czasu - smażona rybka lub placek po węgiersku na pewno nam nie zaszkodzą, a jedynie wypieszczą podniebienia i zmysł zapachu.

Praktyczność i zdrowie

Marka Bulerias proponuje polskim konsumentom oliwę pomace z dodatkiem oliwy extra virgin. Oliwa pomace to oliwa z wytłoczyn oliwek, które powstają podczas procesu tłoczenia. Oliwa pomace Bulerias została uszlachetniona dodatkiem oliwy extra virgin, dzięki czemu otrzymano produkt praktyczny, ale też i zdrowy. Liczne zalety oliwy extra virgin związane są z zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych, które wpływają na obniżenie poziomu złego cholesterolu – zmniejszając ryzyko chorób serce i układu krążenia. Obecność witamin A, E, D i K powoduje, że spożywanie oliwy z oliwek sprzyja regulowaniu problemów trawiennych, spowalnia procesy starzenia, przeciwdziała zakrzepom oraz wspomaga wzrost kości u dzieci.

Oliwa pomace marki Bulerias to przede wszystkim produkt praktyczny. W odróżnieniu do tradycyjnie używanych w polskiej kuchni olejów słonecznikowego i rzepakowego oliwa pomace nie rozpryskuje się tak bardzo w wyniku podgrzania do wysokich temperatur, a co za tym idzie ryzyko oparzenia kropelkami gorącej oliwy jest dużo mniejsze, a sprzątanie – krótsze.

Oliwa pomace świetnie nadaje się również do wykorzystania w przygotowaniu dań pieczonych.

Bulerias – marka z tradycjami

Hiszpańska marka Bulerias istnieje na rynku europejskim już od 80 lat. W Polsce jest znana dzięki firmie STOVIT, która zajmuje się dystrybucją tych produktów. W ofercie marki znajdziemy różne przysmaki z regionu Andaluzji między innymi drylowane i nadziewane oliwki, jabłuszka kaparowe, kapary, paprykę jalapenos, paprykę Piri Piri, pieprz i czosnek marynowany.



Polecane
Facebook
 
COUNT:33