Spaghetti z krewetkami

Opublikowano: 2018-10-03
Przepis na spaghetti z krewetkami, czyli coś dla smakoszy kuchni śródziemnomorskiej.

Składniki:
300 g makaronu spaghetti,
12 mrożonych krewetek tygrysich,
2 łyżki masła, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę,
łyżeczka posiekanej natki pietruszki,
3 duże pomidory bez skórki,
100 ml białego wytrawnego wina, sól i pieprz.

Przygotowanie:
1. Ugotuj makaron aldente w osolonej wodzie. Pomidory pokrój na kawałki. Rozmrożone krewetki włóż na 2 minuty do wrzącej posolonej wody.
2. Na patelni roztop masło i podsmaż czosnek. Dodaj 1 łyżeczkę posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz, pomidory oraz wino.
3. Wymieszaj i podgrzewaj tak długo, aż część płynu wyparuje i powstanie sos. 
4. Dodaj krewetki. Chwilę mieszaj, a następnie włóż na patelnię makaron. Ponownie wymieszaj. Danie podawaj na ciepło, posypane natką pietruszki*.

* Lekko i zdrowo. Kuchnia śródziemnomorska, Justyna Mrowiec , Grupa Wydawnicza Foksal sp. z o.o., 2015, str. 30

Do gotowania można użyć produkty marki Galicja dla Twojego Domu:
Garnek Strong 22 cm, cena: 58,28 zł
7cz. zestaw przyborów kuchennych FELIX, cena: 71,94 zł
Talerz głęboki Bianco 23 cm, cena:  6,06 zł

ip
fot. Galicja dla Twojego Domu

 




Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
COUNT:15