Stek kalafiorowy

Opublikowano: 2018-06-27
Przepis na grillowany stek z kalafiora z ketchupem kotlin.
Przepis na grillowane wege 'steki' z kalafiora z parmezanem i ketchupem Kotlin Extra Hot Z piekła rodem.

Składniki:

młody kalafior - 2 duże główki
• roztopione masło klarowane - 6 łyżek
• olej rzepakowy - 2 łyżki
• sól, papryka wędzona, papryka słodka, suszony czosnek, suszona bazylia - po 1 łyżeczce• parmezan - około 40 g
• ketchup Kotlin Extra Hot Z piekła rodem - do podania


Sposób przygotowania:

1. Główkę kalafiora opłucz i pokrój wzdłuż w 2 cm plastry tzw. steki.
2. Roztopione masło wymieszaj z olejem oraz przyprawami i każdy stek obficie posmaruj z dwóch stron.
3. Steki połóż na rozgrzanym ruszcie i grilluj około 4-5 minut z każdej ze stron.
4. Gorące steki, na koniec posyp startym parmezanem i polej ketchupem Extra Hot Z piekła rodem od Kotlina.

ip
fot. Kotlin





Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
COUNT:29