Świętowanie Beaujolais Nouveau

Opublikowano: 2014-11-20
Świętowanie Beaujolais Nouveau w Art Hotelu we Wrocławiu.
W każdy trzeci czwartek przedostatniego miesiąca roku miłośnicy szlachetnych trunków próbują młodego wina.

Już nie tylko Francuzi, ale i Polacy chętnie smakują  pierwszego wina z  bieżącego rocznika. W restauracjach w całej Polsce odbywają się degustacje, a w sklepach winiarskich można nabyć trunek w atrakcyjnych cenach. 

Beaujolais Nouveau  z racji swojego krótkiego leżakowania, a właściwie jego braku, nie zdążyło nabyć wytrawności, charakterystycznej dla innych win. Stąd jego smak można określić jako wodnisty i ciepki, ale nie odstrasza to amatorów zabawy przy nim. A czasu na wypicie jest mało , bo Beaujolais Nouveau można spożywać tylko do końca roku. Potem robi się z niego ocet winny.

Wrocławianki mogą spróbować Beaujolais Nouveau rocznik 2014 w restauracji ART HOTEL.




Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
COUNT:15