Sznytki z serem camembert i konfiturą figową

Opublikowano: 2016-01-08
Przepis na herbatnikowe sznytki z camembert i figową konfiturą.
Przepis na przekąski z herbatników, camembert i fig.

Czas przygotowania: 40 min
Porcje: 10–12
Poziom trudności: łatwe

Składniki:
200 g suszonych fig
200 ml białego półwytrawnego wina
1 strączek świeżej papryczki chili
2 gałązki świeżego tymianku
50 g herbatników Jutrzenka Petit Beurre do pieczenia (½ opakowania)
200 g sera camembert


Suszone figi wkładamy do rondla, zalewamy winem, dodajemy oczyszczoną z pestek, pokrojoną papryczkę chili i gałązki tymianku. Dusimy aż do zredukowania wina, miksujemy blenderem na jednolitą masę, schładzamy. Na herbatniki Petit Beurre do pieczenia kładziemy plastry sera camembert i konfiturę figową.

Informacja prasowa

fot. Jutrzenka Petit Beurre



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
COUNT:15