Tapenada prowansalska

Opublikowano: 2017-05-10
Przepis na pastę kanapkową opartą na składnikach kuchni prowansalskiej.

Proste i szybkie przygotowanie posiłków z krajaczem uniwersalnym marki Galicja dla Twojego domu zachęci do wprowadzenia do codziennego menu nowych, smacznych dań, takich jak na przykład wywodząca się z Prowansji tapenada:

Składniki:
1,5 szklanki zielonych oliwek
10 sztuk suszonych pomidorów
1/3 szklanki migdałów
1 ząbek czosnku
4 łyżki kaparów
15 listków bazylii
2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki rozdrobnić w krajaczu uniwersalnym. Po przygotowaniu należy pastę schłodzić w lodówce. Wykorzystujemy do tego pojemnik i pokrywkę krajacza.  Podajemy z pieczywem lub krakersami. Tapenadę można przechowywać w lodówce nawet przez kilka tygodni.

Zobacz filmik z przygotowania tapenady: https://www.youtube.com/watch?v=bIrHF4gdNdM&feature=youtu.be

ip

fot. Galicja dla Twojego Domu




Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
COUNT:15