W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat

Tymbaliki z zająca

Opublikowano: 2011-04-21
Jak przyrządzić mięso z zająca w galarecie
Zając w galarecie, czyli jak przyrządzić tymbaliki z zająca.

Niezbędne składniki:
- 2-3 uda zająca
- 1/3 pęczka włoszczyzny
- 40 g żelatyny
- 2 jaja
- 1 opakowanie jaj przepiórczych

Przyprawy KAMIS:
- 3-5 Liści laurowych
- 5 szt. Ziela angielskiego
- Pieprz czarny młotkowany Specialite
- Sól morska w młynku

Mięso z zająca i włoszczyznę zalać 2,5 l wody, dodać przyprawy, gotować na mały ogniu ok. 1 godzinę. Mięso wyjąć, obrać z kości, marchew pokroić w równą kostkę. Gorący wywar sklarować ubitą pianą z białek, przecedzić, dodać żelatynę, doprawić do smaku, wystudzić. W małych foremkach układać ugotowane połówki jaj przepiórczych, mięso z zająca, marchew. Całość zalać galaretką, odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia.



Polecane
Facebook
 
COUNT:32