Składniki:
• kiełbasa
• 2 cebule
• Fix Leczo Knorr
• papryka czerwona
• papryka zielona
• papryka żółta
• olej do smażenia
• 1 opakowanie pomidorów z puszki
• łyżeczka ostrej papryki
• 1 łyżeczka słodkiej papryki
• ząbki czosnku
• szklanka wody
Sposób przygotowania:
1. Kiełbasę pokrój w plastry, a pozostałe składniki w kostkę.
2. W szerokim rondlu podsmaż kiełbasę, cebulę i paprykę. Po chwili smażenia dodaj posiekany czosnek i paprykę mieloną.
3. Pomidory z puszki posiekaj i dodaj do warzyw. Całość duś około 5 minut.
4. Fix Knorr, który nada aromatu, wymieszaj ze szklanką wody i wlej do rondla. Całość dokładnie wymieszaj i duś kolejne 5 minut. Węgierskie leczo podawaj z ryżem lub ziemniakami.
ip
fot. Knorr