Zapiekanka naleśnikowa z granatem i płatkami

Opublikowano: 2018-11-08
Przepis na zapiekane naleśniki z płatkami zbożowymi Lubella Choco Muszelki i pestkami granatu.

Składniki na naleśniki:

  • 3/4 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • łyżka oleju rzepakowego

Składniki do masy do zapiekania:

  • 0/5 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki płynnego miodu

Składniki dodatkowe:

  • szklanka płatków zbożowych Lubella Choco Muszelki
  • 8 łyżek kremowego twarożku
  • pół łyżeczki masła do natłuszczenia formy
  • granat

Składniki na naleśniki zmiksować i smażyć na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Każdy naleśnik posmarować twarożkiem. Zwinąć i pokroić w plastry. Powstałe roladki ułożyć w niewielkim, lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Przestrzeń między naleśnikami wypełnić płatkami zbożowymi Lubella Choco Muszelki. Mleko roztrzepać z jajkami oraz miodem. Zalać naleśniki. Piec około 25 minut w 180 stopniach. Podawać ciepłe, posypane pestkami granatu.

ip
fot. Lubella



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
COUNT:30