Zasmażane – idealne do mielonych

Opublikowano: 2016-11-14
Prawie każdy z dzieciństwa ma jakąś swoją jedzeniową traumę, powstałą najczęściej na skutek… niewłaściwego doprawienia potrawy. Tak bywa z ćwikłą podawaną do drugiego dania.

Nie powielajmy tego samego błędu. Buraki, nawet jeśli mają być tylko dodatkiem, zasługują na należytą atencję i właściwe przygotowanie,

Przepis na kotlety mielone z buraczkami

Składniki:
•    400 g mięsa mielonego, wieprzowego
•    Fix Kotlety mielone Knorr
•    40 g bułki tartej
•    2 jabłka
•    400 g buraków
•    Połówka cytryny
•    Cukier
•    Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr
•    Tłuszcz rośliny do smażenia

Sposób przygotowania:
1.    Przyrządź mięso mielone. Najpierw przygotuj Fix Kotlety mielone Knorr, a następnie połącz go z mięsem i wyrabiaj dokładnie rękami.
2.    Mięso uformuj i obtocz w bułce tartej.
3.    Smaż kotlety do czasu uzyskania złotego koloru. Następnie nakryj przykrywką i smaż jeszcze przez kilka minut.
4.    Buraki oraz jabłka obierz i zetrzyj na tarce, a następnie wyłóż na rozgrzaną patelnię. Dopraw do smaku cukrem, solą, pieprzem i skrop sokiem z połówki cytryny.
5.    Smaż na małym ogniu, do momentu, aż buraki będą gorące. Następnie wsyp dwie łyżki zasmażki jasnej Knorr i cały czas mieszając, smaż przez kilka minut. Tak przygotowane kotlety mielone serwuj z ziemniakami i buraczkami.


ip

fot. Knorr



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
COUNT:15