Zupa grochowa na wieprzowinie

Opublikowano: 2016-11-19
Przepis na grochówkę na wieprzowinie z wędzonym boczkiem.

Składniki:

•    1,5 l wywaru z mięsa i warzyw
•    3 kostki Bulionu na wędzonym boczku Knorr
•    10 dkg wieprzowiny (bez kości)
•    4 ziemniaki
•    10 dkg wędzonego boczku
•    20 dkg grochu (moczonego przez 2 godz.)
•    10 dkg cebuli
•    Szczypta pieprzu
•    Szczypta majeranku
•    Szklanka wody

Sposób przygotowania:

1.    Groch mocz w wodzie przez 2 godziny.
2.    Mięso wieprzowe i boczek pokrój w kostkę, a cebulę starannie poszatkuj.
3.    Wytop częściowo tłuszcz z boczku. Następnie dodaj do niego pokrojone wcześniej mięso. Po chwili wrzuć do mięsa cebulę i majeranek. Całość smaż przez chwilę.
4.    Groch odsącz z wody i wsyp do smażących się składników. Następnie dodaj 2 kostki bulionowe Knorr, które podkreślą smak boczku, oraz szklankę wody. Starannie wymieszaj i duś przez kilka minut.
5.    Dodaj do garnka wywar warzywno-mięsny i pokrojone w kostkę ziemniaki. Zupa będzie odpowiednia do spożycia w momencie, w którym wszystkie jej składniki będą miękkie. Przed serwowaniem, dopraw ją do smaku.

ip

fot. Knorr



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
COUNT:15