Zupa-krem z soczewicy

Opublikowano: 2018-05-02
Przepis na zupę z soczewicy.
Przepis na krem z czerwonej soczewicy z pomidorami.

Czas przygotowania: 30 minut
Ilość osób: 4
Składniki:
•    20 dag czerwonej soczewicy
•    2 pomidory
•    2 Bulionetki wołowe Knorr
•    500 ml wody
•    1 łyżka cukru
•    2 łyżki octu balsamicznego
•    2 cebule
•    2 ząbki czosnku
•    4 łyżki kwaśnej śmietany
•    50 ml oliwy
Sposób przygotowania:
1. Posiekane czosnek i cebule podsmaż w garnku.
2. Następnie dodaj wodę i soczewicę.
3. Zagotuj wywar, dopraw bulionetką Knorr, by uzyskać wyrazisty smak. Potem gotuj kolejne 20 minut, by soczewica zrobiła się miękka.
4. Dodaj pomidory i gotuj następne 10 minut.
5. Dodaj do zupy cukier i ocet. Zmiksuj, by powstał gładki krem. Udekoruj łyżką kwaśnej śmietany.

ip
fot. Knorr



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
COUNT:15