Czas przygotowania: 30 minut
Ilość osób: 4
Składniki:
• 20 dag czerwonej soczewicy
• 2 pomidory
• 2 Bulionetki wołowe Knorr
• 500 ml wody
• 1 łyżka cukru
• 2 łyżki octu balsamicznego
• 2 cebule
• 2 ząbki czosnku
• 4 łyżki kwaśnej śmietany
• 50 ml oliwy
Sposób przygotowania:
1. Posiekane czosnek i cebule podsmaż w garnku.
2. Następnie dodaj wodę i soczewicę.
3. Zagotuj wywar, dopraw bulionetką Knorr, by uzyskać wyrazisty smak. Potem gotuj kolejne 20 minut, by soczewica zrobiła się miękka.
4. Dodaj pomidory i gotuj następne 10 minut.
5. Dodaj do zupy cukier i ocet. Zmiksuj, by powstał gładki krem. Udekoruj łyżką kwaśnej śmietany.
ip
fot. Knorr