W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat

Zupa minestrone z kapustą

Opublikowano: 2017-09-27
Przepis na włoską zupę jarzynową z parmezanem.

Składniki:
•    kapusta włoska – 0,5 sztuki
•    pomidory z puszki - 1 opakowanie
•    Bulion na włoszczyźnie Knorr - 2 sztuki
•    cebula - 2 sztuki
•    woda – 1,5 litra
•    ząbki czosnku - 2 sztuki
•    cukinia - 1 sztuka
•    papryka czerwona - 1 sztuka
•    papryka żółta - 1 sztuka
•    bazylia – 0,5 pęczka
•    oliwa z oliwek - 100 mililitrów
•    starty parmezan - 80 gramów
•    oregano - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:
1.    Wszystkie warzywa pokrój w drobną kostkę. Czosnek posiekaj.
2.    W garnku podsmaż na oliwie z oliwek czosnek i cebulę.
3.    Gdy czosnek i cebula będą rumiane, dodaj papryki i chwilę smaż.
4.    Teraz wlej do garnka 1,5 litra ciepłej wody. Dodaj kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr, które podkreślą smak gotowego dania i oregano.
5.    Pomidory z puszki posiekaj i również dodaj do zupy. Całość zagotuj.
6.    Na końcu wsyp resztę warzyw. Gotuj, aż zmiękną, ale będą jeszcze jędrne. Zupę minestrone podawaj posypaną bazylią i startym parmezanem.

ip

fot. Knorr



Facebook
Reklama
 
COUNT:34