Składniki:
• kapusta włoska – 0,5 sztuki
• pomidory z puszki - 1 opakowanie
• Bulion na włoszczyźnie Knorr - 2 sztuki
• cebula - 2 sztuki
• woda – 1,5 litra
• ząbki czosnku - 2 sztuki
• cukinia - 1 sztuka
• papryka czerwona - 1 sztuka
• papryka żółta - 1 sztuka
• bazylia – 0,5 pęczka
• oliwa z oliwek - 100 mililitrów
• starty parmezan - 80 gramów
• oregano - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
1. Wszystkie warzywa pokrój w drobną kostkę. Czosnek posiekaj.
2. W garnku podsmaż na oliwie z oliwek czosnek i cebulę.
3. Gdy czosnek i cebula będą rumiane, dodaj papryki i chwilę smaż.
4. Teraz wlej do garnka 1,5 litra ciepłej wody. Dodaj kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr, które podkreślą smak gotowego dania i oregano.
5. Pomidory z puszki posiekaj i również dodaj do zupy. Całość zagotuj.
6. Na końcu wsyp resztę warzyw. Gotuj, aż zmiękną, ale będą jeszcze jędrne. Zupę minestrone podawaj posypaną bazylią i startym parmezanem.
ip
fot. Knorr