Zupa pieprzowa

Opublikowano: 2016-01-04
Przepis na zupę pieprzową.
Przepis na rozgrzewającą zupę z soczewicą i curry.

Czas przygotowania:45 minut
Ilośc porcji: 2

Składniki:
- pomarańczowa soczewica - 1 szklanka
- mleko kokosowe z puszki - 1 opakowanie
- cebula - 1 sztuka
- Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
- curry - 2 łyżeczki
- liść laurowy - 1 sztuka
- starty imbir - 1 łyżeczka
- pieprz kolorowy - 10 ziaren
- olej - 3 łyżki
- natka pietruszki - 0,5 szklanek
- woda - 0,5 litrów
- ząbki czosnku - 2 sztuki

Sposób przygotowania:
1. Do połowy litra wrzącej wody wrzuć kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr i dokładnie zamieszaj.
2. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz posiekany czosnek zarumień na oleju.
3. Wymieszaj z curry, startym imbirem, soczewicą i liściem laurowym.
4. Zalej przyrządzonym wcześniej wywarem, dopraw zmiażdżonymi w moździerzu ziarnami pieprzu i trzymaj na małym ogniu do momentu, aż soczewica będzie miękka.
5. Do gotowej zupy wlej mleko kokosowe. Przed podaniem na stół posyp gotowe danie natką pietruszki lub kolendrą.

ip

fot. Knorr



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat
COUNT:15